Overslaan en naar de inhoud gaan
Genieten
op ons erf!

Zo zijn we begonnen...

In het buitengebied tussen de Haagse Beemden en Prinsenbeek is onze boerderijwinkel sinds december 2021 te vinden,
gevestigd in een voormalig varkensstal. Waar je nu, na een flinke verbouwing, 6 dagen in de week terecht kan voor je dagelijkse boodschappen.

Een sprong in het verleden 
De boerderij heeft jaren dienst gedaan voor het houden van varkens en biggen, deze varkens werden in de stal op een constante temperatuur gehouden, zodoende was de schuur volledig geïsoleerd, voorzien van ventilatie, gierputten voor het opvangen van de mest en een verwarmingsinstallatie zodat de stallen verwarmd konden worden voor de varkens. 

Boerderijwinkel
Graag wilden wij de stallen en schuren weer een nuttige functie geven, onze wens om een boerderijwinkel te starten is altijd al aanwezig geweest. Wij stonden altijd al dicht bij de agrarische sector, ook kochten we producten rechtstreeks van de teler of in een boerderijwinkel.
Zo zijn we nog meer te weten gekomen wat er allemaal bij komt kijken en dat is ook de reden dat we ons hebben aangesloten bij Coöperatie Landwinkel. 
De varkensschuren waren echt toe aan een renovatie, dus dat was een mooie start om onze droom te realiseren. 

De verbouwing 
Omdat de oude daken voorzien waren van asbest hebben wij besloten het asbest te laten saneren en de nieuwe daken te voorzien van geïsoleerde sandwichpanelen met daarop totaal 111 zonnepanelen. 
De houten spanten en draagmuren zijn weggehaald en vervangen voor stalen spanten met vrije overspanning, hierdoor hebben we een relatief grote en hoge ruimte kunnen creëren in plaats van kleine hokken.
Doordat de oorspronkelijke buitenmuren niet in de beste staat waren, hebben we deze voorzien van potdeksel planken, dit ziet er niet alleen mooi uit maar zorgt ook voor bescherming van het originele gebouw. 
Afgezien van het leggen van de daken en het zetten van de spanten hebben wij zo veel mogelijk zelf gedaan, zowel aan de buiten als de binnenkant. 
Het winkelinterieur is volledig zelf door ons gemaakt, we hebben ontzettend ons best gedaan om een warme sfeer te creëren waar iedereen zich welkom voelt!
Na anderhalf jaar keihard bikkelen hebben wij vol trots in december 2021 onze boerderijwinkel geopend, een winkel waar wij altijd van gedroomd hebben is nu werkelijkheid geworden. 

 

 

Foto's van de renovatie

Hieronder stapsgewijs foto's van de verbouwing